November 2023, Sinterklaas is weer in het land !!

En ook in Vorstenbosch kwam Sinterklaas weer aan !!!!!!!!!!

Sinterklaas en zijn gevolg kwamen dit jaar per Jeep aan bij het Gildenbergske in Vorstenbosch.
En dus niet per paard, want paardenpiet was kwijt !!
Nergens was deze piet te vinden en daardoor kon Ozosnel niet opgezadeld worden.|

Gelukkig kwam er iemand met een mooie oude groene legertruck voorbij gereden en heeft aangeboden om Sinterklaas netjes bij de kinderen in Vorstenbosch af te leveren, zodat hij toch nog op tijd was voor de intocht.
Maar daarmee was het probleem niet opgelost.
Nadat waarnemend Burgermeester Antoine Walraven welkom geheten werd, door onze eigen ”razende reporter’ Chrisje vd Ven, vroeg Sinterklaas aan alle kinderen of ze onderweg naar de Stuik goed wilde zoeken en rond konden kijken en daarbij hard konden roepen zodat paardenpiet weer gevonden zou worden…

Maar niets was minder waar, paardenpiet werd niet gevonden.
Aangekomen in de Stuik was het dan ook een drukte van jewelste, met heel veel kinderen, papa´s, mama´s en opa´s en oma´s en nog véél meer belangstellenden die naar binnen wilden..
Het podium was mooi versierd en er stonden súper veel cadeautjes, maar één pakje sprong er wel tussenuit…en dat was ook bijna letterlijk !!!
Dat pakje bewoog !!!! Maar volgens de regels mag je géén cadeautjes openmaken VÓÓR 5 December !
Gelukkig gaf Sinterklaas toestemming om voor deze keer één uitzondering te maken en hoofdpiet riep alle pieten op om mee te helpen om het enorme cadeau open te maken. Het enorme cadeau werd aan stukken gescheurd en wat zat er in dat cadeau?!?!?!? PAARDENPIET !!!!!
Paardenpiet was in de doos gekropen omdat hij zóóóóóveel mooie kleurplaten zag liggen en hij wilde ze ALLEMAAL graag bekijken. Maar daar werd hij een beetje moe van en is hij uiteindelijk in slaap gevallen IN de doos. De doos is daarop ingepakt en paardenpiet kon er niet meer uit !!!
Sinterklaas was erg blij dat zijn paardenpiet weer terecht was en paardenpiet maakte meteen de winnaars van de kleurwedstrijd bekend.
De winnaars en winnaressen, mochten één voor één boven op het podium bij Sinterklaas hun prijsjes in ontvangst nemen.
Toen alle cadeautjes uitgereikt waren, mochten de groepen 8, 7 en 6 hun uittocht maken door te zwaaien naar de Sint en zijn gevolg.
Vervolgens mochten de kindjes van de peuterspeelzaal, kinderdagverblijf, groep 1, 2, 3, 4 en 5 naar boven komen op het podium, om Sinterklaas een handje te geven en papa of mama konden dan een mooie foto maken met hun kroost en de lieve Sinterklaas en zijn gevolg….
Aansluitend mochten ze een lekkere versnapering afhalen bij één van de pietjes..
Nou het was me weer een dagje zeg….

Gelukkig mag Sinterklaas uitrusten van al zijn avonturen in onze mooie molen, waar we een lekker bedje voor  hem hebben klaargezet.
Iedere avond nadat hij alle schoentjes weer gevuld heeft, zal hij daar lekker gaan slapen.
En mocht je nou nieuwsgierig zijn naar de slaapkamer van Sinterklaas, kom dan op Woensdag 29 November van 17:00 – 19:00 uur een kijkje nemen in de molen.
Sinterklaas zal daar dan aanwezig zijn en voor ieder kindje een momentje tijd reserveren.
Heb je nou nog een mooie tekening thuis liggen voor Sinterklaas, of durf je hem je liefste wens te vertellen?? Neem hem die woensdag dan mee naar de molen en overhandig je hem dan zelf aan Sinterklaas ??
Zien we je dan???????