Woensdagavond 18 Oktober was het zover….HALLOWEEN 2023
De avond begon met de kleintjes van groep 1, 2 en 3. Zij mochten het spits afbijten door een leuke actieve maar ook wel een beetje een spannende spelletjes carrousel te doen. Nadat de heks een verhaal vertelde over een lief spookje, mochten ze in groepjes beginnen aan de verschillende spelletjes.
Zo konden ze onder andere vliegen op een echte heksenbezem, ringen gooien om pompoenen, geblinddoekt een spin in een web hangen, voelen in een enge vieze pot bij de heks om zo te raden wat er in de pot zat, een potje boter-kaas-eieren spelen maar dan met pompoentjes, met een lepel in je mond met een ´´echt´´ oog op je lepel en dan een parcours afleggen en nog vele spelletjes meer. Bij ieder goed gespeeld spel kregen ze een letter, en aan het einde konden ze daar een woord mee maken.
Als ze het woord goed hadden, mochten ze een lekker glaasje ranja gaan halen en een stokje met marshmallows eraan om te roosteren bij het kampvuur.

Nadat de kleintjes klaar waren, was het de beurt aan de bovenbouw.
Zij werden met een heuse legertruck naar de start locatie gebracht, waar zij een verhaal kregen te horen over de ´´bokkenrijders´´.
Vervolgens werden zij via een route over Bedaf geleid waar hen de stuipen op het lijf gejagen werd door de vele figuranten.
Zo kwam er een heus  monster uit de grond tevoorschijn, liep er een paard met rode ogen en een enge zwarte ruiter op zijn rug over Bedaf, klonk er geritsel uit de stuiken, liepen er enge monniken achter de kinderen aan, stonden er grote verlichtte kruizen in het veld en er kwam een engerd met een kettingzaag uit de struiken gelopen om de kinderen de stuipen op het lijf jagen !!  (en niet alleen de kinderen hahahah)
Maar ook de man op het vlot met een vuurschaal en de echte bokkenrijders met hun buit deden de kinderen het kippenvel bezorgen. kortom, een fantastische tocht met vele spannende en mooi opgezette elementen met een goede opbouw van spanning.
Na de tocht even lekker bijkomen met drinken en marshmallows bij het kampvuur en napraten wat ze zojuist allemaal hadden meegemaakt.

De complimenten kwamen achteraf van vele ouders en vrijwilligers die mee liepen met de groepjes.
Het was een zeer geslaagde tocht, die niet mogelijk gemaakt zou kunnen zijn, door onze vele vrijwilligers en en werkgroep leden die hier al vele weken mee bezig waren.
Onze dank daarvoor, zonder jullie was dit niet mogelijk !!

voor alle foto’s van de tocht, kijk dan onder het kopje ”fotoalbum” bij Halloween 2023