Hans Lakwijk uit Heeswijk-Dinther is woensdagmiddag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Hans kreeg de koninklijke onderscheiding uit handen van locoburgemeester Peter van Boekel van Bernheze tijdens een kerstconcert van Cohda Krek in De Nistel in Nistelrode, onder het toeziend oog van vele familieleden, vrienden en bekenden van hem.

Hans Lakwijk is sinds 1998 de Sinterklaas van Vorstenbosch en daarmee actief binnen onze stichting.
20 jaar heeft hij die rol op zich genomen en menig kinderhandje geschud. Ook bij jong Nederland en de Vorstenbossche Boys heeft Hans altijd deze rol vol overgave en met veel liefde vervuld. Vanaf 2000 is hij ook tekstschrijver en zanger van Cohda Krek, met een repertoire in het ‘Meierijs dialect‘. Hij schreef talloze Nederlandstalige teksten en liedjes in het Brabants dialect. Tevens schreef Hans vele liedjes voor onze kindervakantie week, ieder jaar een nieuw lied bij een nieuw thema.

In 2005 is hans medeoprichter geweest van het Damiaancentrum dat is een ontmoetingscentrum voor kwetsbare mensen in onze samenleving, waaronder ouderen, vluchtelingen, mensen met psychische of lichamelijke beperkingen.

Zeven jaar was hij redactielid van Politiek Café Brug, een initiatief van de SP Bernheze.
Verder maakte Hans vijf jaar lang deel uit van het programma Heemkunde, bij WanFM de lokale omroep van Bernheze.

Daarnaast was hij als vrijwilliger actief bij korfbalclub Altior en voetbalclub Avesteyn.
Al met al kunnen we zeggen dat Hans een druk, maar gezellig leven heeft, waarvoor vandaag alle waardering is uitgesproken!

“Hans, dank je wel namens Stichting Jeugdbelangen Vorstenbosch, voor alles wat je voor de stichting en de jeugd van Vorstenbosch gedaan hebt! De onderscheiding is meer dan verdiend!” , bestuur Stichting Jeugdbelangen en de werkgroep Sinterklaas.

Bron MooiBernheze.nl, fotograaf Marcel van der Steen