Het Koningsfestijn 2018 startte ‘s ochtends met een kleedjesmarkt om 09:00 uur. Voor de eerste keer is deze goed bezocht en hopelijk wordt het volgend jaar drukker als we de tijden en beetje aanpassen. 

Het was een gezellige bijeenkomst van kleintjes tot de wat grotere kinderen die van alles aan de man probeerden te brengen. Er was ook een kind aanwezig die een heuse suikerspin maakte en tegen een schappelijk prijsje aanbood aan de aanwezigen. Wat dat betreft was dit gedeelte geslaagd. 

Verder zijn we met de fietstocht gestart waaraan ongeveer 100 deelnemers hebben meegedaan. Er was een fietstocht voor het gezin met een afstand van ongeveer 18 km en een toertocht met een afstand van ongeveer 35 km. Het was een zeer mooie route en de pauze was bij de blokhut van de scouting groep uit Nistelrode achter de berg. De pauze plek was bezet door enkele vrijwilligers die het zeer leuk vonden en zich spontaan aanmelden voor het komend jaar. 

Na de fietstocht is om 14:00 uur het zeskamp spel begonnen met 13 teams van gemiddeld 7 kinderen. 

Ook deze middag was zeer gezellig waarbij de kinderen en coaches fanatiek en sportief aan deelnamen.  Gelukkig zijn er bijna geen blessures geweest en de opgelopen blessures waren niet ernstig. EHBO heeft niet heel veel werk gehad wat een goed teken is. Tussendoor is er een pauze geweest waarin  de Burgemeester Moorman iedereen toesprak en een speciaal woord aan de nieuw gedecoreerde, Tiny van Houtum. Hierna is er het Wilhelmus gespeeld en is er een oranjebitter gedronken op onze Koning. Zelf heeft ze met de wethouder, Peter van Boekel, het ei-doorgeef spel gedaan waarbij enkele kinderen haar hebben geholpen. Dat was een leuke bezigheid. Na alle spellen gedaan te hebben hebben de kinderen met hun coaches het spel Minute to Win it gedaan. Dat waren leuke spelletjes waarbij ook hier weer volop inzet was van iedereen. Ook de ouders moedigden de kinderen en hun groepen aan. Na de punten telling zijn de winnende teams  gehuldigd en hebben deze allen een snoeptaart gekregen. Verder hebben alle kinderen een snoepzak gekregen. Doordat het weer zeer goed zijn best heeft gedaan is dit wel mede dat het een zeer geslaagd Koningsfestijn geweest is. Hopelijk komen volgend jaar wat meer kinderen naar de kleedjes markt wat we om gaan dopen naar Vrij markt. En misschien dat volgend jaar nog meer kinderen mee willen doen met de spelletjes. Suggesties zijn natuurlijk altijd van harte welkom bij de organisatie. 

In ons foto album (ZIE MENU LINKS OP DEZE PAGINA)
of via onderstaande link kunt u nog meer foto’s vinden en kunt u nagenieten van 2 fantastische dagen!!

Meer foto’s op MooiBernheze.nl