10 januari was het weer zover, de kerstboomverbranding in Vorstenbosch.
Dit jaar was er gekozen om het een weekje te verschuiven, omdat er signalen vanuit Vorstenbosch waren dat niet iedereen het fijn vond dat de kerstboomverbranding al vóór 6 januari plaatsvond, omdat veel mensen de boom graag wilde laten staan tot na drie koningen.
En dát hebben de vrijwilligers bij de inname van de kerstbomen gemerkt, een record aantal bomen werd er dit jaar ingeleverd, maar liefst 408 kerstbomen werden er op de stapel gegooid!!
De ene kwam met een fietske, met daarachter een kerstboom gebonden, en andere kwamen samen met opa een volle aanhanger brengen, en nog één, en nog één….
Nadat Johnnie van de Dagwinkel een heerlijke pan soep met bijbehorende broodjes kruidenboter had gebracht, konden de vrijwilligers er weer tegenaan, Johnnie, kei bedankt voor dit mooie gebaar !

Om 18.30 uur werd er vanaf MFA De Stuik,  met lampionnen achter de brandweer aan, naar de verbrandingsplaats gelopen begeleid door 2 leden van  drumband de Notenkrakers.
Hierna werd door de brandweer het vuur aangestoken en was het genieten geblazen van het enorme vuur.

Nadat het vuur bijna uit was, zijn we onder begeleiding van brandweer en de drumleden weer teruggelopen naar MFA de Stuik, waar de loterij begon en er bekend zou worden wie er de meeste kerstbomen opgehaald zou hebben.
De winnaars dit jaar, wonnen maar met een nipt verschil van de nummer 2.

Nadat alle prijzen opgehaald waren, de drankjes op waren en het vuur gedoofd was, werd het weer rustig in Vorstenbosch……