Ook dit jaar is Sinterklaas weer naar Vorstenbosch gekomen. Hij kwam zondag 18 november om 12.30 uur aan bij het Gilde Bergske. Wethouder Rein van Moorselaar heeft samen met de fanfare, het gilde, de pony’s van Ruiter Sport Vereniging Vorstenbosch en alle kinderen en volwassenen van Vorstenbosch, Sinterklaas met zijn pieten welkom geheten.

Ze hadden echter wel wat geduld nodig, want de “pietpiet” van de Sinterklaas was kapot. Wij hebben tegenwoordig van die mooie navigatiesystemen, maar de “pietpiet” van Sinterklaas is oud.

In zijn zoektocht naar Vorstenbosch raakte hij al zijn pieten kwijt op de hoofdpiet na. Als eerste kwamen de vuurwerk piet, de goochelpiet en het bandana pietje in paniek aan bij het Gildebergske. Ze waren Sinterklaas en al zijn pieten kwijt. Gelukkig was daar de razende reporter. Hij had als laatste een signaal gekregen van Sinterklaas en de hoofdpiet dat ze met een luchtballon onderweg waren en zo vanaf grote hoogte meteen konden kijken of ze de pieten konden zien.

Samen met de pieten en alle kinderen werd er een kruis gemaakt op het grasveld, zodat Sinterklaas kon zien waar hij kon landen.

Maar ja, wat gebeurde er toen? Sinterklaas kwam op een platte kar achter een tractor het veld oprijden. De luchtballon was in een hooiberg geland bij een boer en de boer wilde hem wel met spoed naar het Gildebergske brengen.

Iedereen blij.. of toch nog niet!
Sinterklaas miste namelijk nog heel veel pieten. Na een goocheltruc van de goochelpiet en een vuurwerkpijl van de vuurwerkpiet kwamen er ineens heel veel pieten het veld opgerend. Toen ze de pieten gingen tellen bleek dat we er nog 2 missen.

Na de vendelgroet van het Gilde en nog een liedje van de fanfare gingen we toch maar richting de Stuik op zoek naar de verdwenen pieten. Onderweg waren de straten prachtig versierd. Sinterklaas was blij verrast dat iedereen de vlaggen buiten had gehangen.

De razende reporter vond de pieten bij juf Wilma in de klas. Als ze beloofden ‘s avonds goed hun topografie te oefenen, dan mochten ze mee naar de Stuik. Zo kwam alles toch weer goed en konden de winnaars van de kleurwedstrijd bekend gemaakt worden. Sinterklaas heeft enorm genoten van deze prachtige intocht.

De komende weken slaapt Sinterklaas heerlijk in de molen, kijk maar goed, want ‘s avonds als hij in bed ligt zie je het lampje branden. Als je hem een tekening of een briefje wil sturen, dan kan je deze posten in de brievenbus bij de molen.

Woensdag 28 november ben je overigens van harte welkom om Sinterklaas een handje te komen geven en met de pieten te spelen, kom je ook?